El pastís de poma és deliciós i crec que a totes o quasi totes les cultures n'hi ha una versió, aquesta és la típica recepta americana "apple pie", espero que us agradi tan com a mi! M'encanta el contrast de textures i l'aroma de la canyella... Mmmm! A casa no dura ni un dia!
Ingredients
5-6 pomes
270g farina
75g sucre
150g mantega tova
Un polsim de sal
Canyella al gust
Un raig d'aigua tèbia
2 cullerades d'ametlla molta
1 ou
Suc de llimona
Preparació
Preescalfar el forn a 180 graus.
Pelar i tallar les pomes en forma de mitja lluna. Coure-les al vapor fins que estiguin toves.
Fer la massa barrejant la farina, el sucre, la mantega, la sal i l'aigua fins que agafi una bona consistència.
Untar el motlle amb mantega i extendre 2/3 parts de la massa al fons i laterals del motlle.
Repartir l'ametlla molta pel fons (ens ajudarà a absorvir l'aigua que puguin fer les pomes). Posar les pomes, un raig de suc de llimona, una mica de sucre i canyella.
Extendre la resta de la massa i fer tires, pintem amb ou batut les vores de la massa i anem enganxant les tires. Pintem la massa per sobre i coem uns 30 minuts.
A menjar!
No hay comentarios:
Publicar un comentario